Bloggaajaesittelyssä Pekka Tähtinen

Olen pelastuslaitoksen johtaja ja monen mielestä se, jonka syytä lähes kaikki pelastuslaitoksen muutosta ja parannusta vaativat asiat ovat. Ehkä niinkin, mutta todellisuudessa olen pieni ratas koneistossa ja vaikutukseni kokonaisuuteen on varsin vaatimaton. Tilannetta kuvaa vertaus, jonka mukaan pelastusjohtaja voi olla pois vaikka kaksi viikkoa ja todennäköisesti kukaan ei kaipaa – jopa niin, että ollaan hyvinkin tyytyväisiä tilanteeseen. Sen sijaan jos palomiehet, ensihoitajat, sopimuspalokuntalaiset tai muut todellisen ja varsinaisen työn tekijät ovat pois kaksi minuuttia, on suuri mahdollisuus, että joku apua tarvitseva kaipaa kovastikin.

Pelastustoimen taipaleeni olen aloittanut Porin VPK:ssa ja Porin palolaitoksen palomiehenä. Sittemmin pelastusalan opettajan, palotarkastajan, kalustopäällikön, koulutuspäällikön ja toiminnanjohtajan työtehtävien myötä työ- tai asuinpaikkakuntia ovat olleet Espoo, Tampere, Kuopio, Vantaa ja Helsinki. Satakunnan pelastusjohtaja olen ollut joulukuun 2003 alusta alkaen.

Osaan henkilökohtaista voisi kirjata, että olen viisikymppinen, aikuisen teekkarityttären isä. Harrastan liikuntaa vaihtelevalla menestyksellä ja tavoitteella, että kaikki sillä rintamalla parantaa omaa hyvinvointia.