Ajatelkaa – usein vain se auttaa!

Näin lomakaudellakin on hyvä pitää mielessä turvallisuusasiat. On kuuma, joku ärsyttää tai muuten vaan ottaa pattiin, niin turvallisuudesta ei saa silti tinkiä. Ei kannata käyttää arveluttavia tuotteita, vaikka olisivat kuinka edullisia. Voiko muutaman euron maksava 3m jatkojohto 6:lla pistokepaikalla ja erillisellä virtakytkimellä olla turvallinen? Mahdollisesti voi, mutta ainakin itse suhtaudun varauksella edellä mainittuihin tuotteisiin. Kaikkialla turvallisuusasioista ei vaan ajatella samalla tavalla kuin meillä Suomessa.

524-1024x768_2

Veneilykausi on vielä ajankohtainen, joskin vedet ovat viilenemässä kun Jaakko on jo kivensä heittänyt. 🙂 Muistakaa käyttää pelastusliivejä, sillä vain päällä olevat pelastusliivit auttavat. Vaikka pelastusliivit olisivatkin mukana, kenties penkkien alla hyvässä tallessa, niin onnettomuus yllättää – aina! Viileässä vedessä ei pitkää aikaa selviä, varsinkaan jos pelastusliivit eivät ole jo valmiina päällä. Muista kiinnittää myös jalkaremmit, jotta liivit eivät nouse ylös veteen jouduttuasi. Omiin turvavälineisiin kannattaa tutustua etukäteen, jotta tietää niiden toimintaperiaatteet hädän hetkellä. Samoin ennen hankintaa kannattaa tutustua erilaisiin tuotteisiin, mikä olisi hyvä omaa käyttötarkoitusta ajatellen. Hankinko kelluntaliivin, -takin vai -haalarin, pelastusliivin vai paukkuliivin – siinäkin on ajattelemista!

1010-1024x768_2

Muistakaa autolla liikkuessanne turvavälit, älkää roikkuko toisen auton puskurissa. Turvavyöttömän takamatkustajan henkilövahinkoriski voi olla taajamanopeudella tapahtuvassa törmäyksessä 3-kertainen turvavyötä käyttävän vammariskiin verrattuna. Ilman turvavyötä takapenkillä matkustava voi aiheuttaa 5-kertaisen kuolemanriskin turvavyötä käyttävälle etumatkustajalle. Käyttäkää turvavyötä niin kuin suomalaiseen liikennekäyttäytymiseen kuuluukin. Lomaillessa se ei vaan aina ole mahdollista.

058-1024x768_2

Turvallisuus lähtee meistä itsestämme. Tiedämme kuinka asiat pitää tehdä, mutta teemme aivan toisin. Eihän nyt minulle mitään satu, kyllä minä nämä osaan. Käydään erilaisilla kursseilla, opetellaan niitä asioita ties jo monennenko kerran. Mutta silti niitä vahinkoja vaan sattuu koko ajan. Onko meistä tullut välinpitämättömiä vai aiheuttaako onnettomuuksia koko ajan lisääntyvä kiire?

Ajatelkaa – usein se vain auttaa! Ollaan terävänä joka hetki 🙂

379-768x1024_2